72 lastbilar i lager

Mercedes-Benz eEconic

Med hänsyn till stad och människa

Helt elektrisk vid stadsanvändning

Våra städer växer samtidigt som kraven på mobilitet, logistik, miljö och livskvalitet ökar. Mercedes-Benz svar på dessa krav är nyttofordonet eEconic. Ett effektivt och starkt fordon som samtidigt kan öka säkerheten för alla trafikanter.

Med sin helt elektriska drivning är eEconic en hållbar lösning på de växande utsläppen i storstadsområdena. eEconic är en vidareutveckling på den beprövade Econic och som gjord för kommunal användning i städer.

Fördelar med eEconic

Korta sträckor: I genomsnitt kör en sopbil 100 km om dagen i städer, något som eEconic i de flesta fall kan klara på bara en batteriladdning.

Tydlig ruttplanering: Genom fasta planeringsbara depåstopp kan en lämplig laddningsinfrastruktur lätt arrangeras.

Laddning nattetid: Arbetet i skift möjliggör skonsam laddning av batteriet över natten. Det innebär att du kan utnyttja de förmånligare nattströmstariffer.

Frekvent start- och stopptrafik: Elmotorer har inte bara mycket bra dynamik vid igångkörning, utan återvinner även energi vid bromsning och kan på så vis ladda batteriet – så kallad regenerering.

 

3 stycken

litiumbatterier

Upp till

336 kW

effekt

 

1h 15 min

laddningstid*


* motsvarar 20–80 % fulladdning vid användning av DC-snabbladdstation med matarspänning 400 V, ström minst 300 A.

Lika kraftfull som lättmanövrerad

Ett proffs har blivit ännu bättre. eEconic är redan från starten mer kraftfull eftersom det höga vridmomentet är jämnt fördelat över hela varvtalsområdet, till skillnad från i fordon med förbränningsmotor.

Eldriften gör även eEconic jämförelsevis betydligt tystare, vilket är skonsamt både för förare och medarbetare liksom för boende och förbipasserande.

eEconic kommer även med en uppgradering för föraren: Multimedia Cockpit. Den är översiktlig och lätt att använda och avlastar föraren i vardagen.

eEconic har även behållit alla fördelarna från sin föregångare Econic. Suverän att köra och mycket god manövrerbarhet även med tung last. Men framför allt erbjuder den närmast optimal uppsikt över trafiken tack vare sin stora och uppvärmda Thermocontrol-vindruta, och kan på så vis bidra till ökad säkerhet.

Det lägre insteget och det plana förarhyttsgolvet gör även eEconic till ett mycket ergonomiskt fordon.

Mercedes-Benz eEconic redo för leverans

Våra säljare