71 lastbilar i lager

Mercedes-Benz eActros

Laddad & redo

Mer än bara en lastbil

Den första helt elektriska lastbilen från Mercedes-Benz är här. Hållbar, framtidsorienterad, innovationsdriven och tyst: eActros är mycket mer än bara en lastbil.

Förutom lastbilen med de klassiska tjänsterna innehåller eActros nya eConsulting-tjänsten och innovativa digitala lösningar. Detta för att komma en bit närmare målet för lokal utsläppsfrihet.

Flexibel fordonsanvändning

Med en yttre bullernivå på 60 decibel blir leveranser på natten möjliga under vissa omständigheter. Den elektriska driften gör dessutom att utsläppsbaserade körförbud kan undvikas.

eActros är redan idag CO2-neutral ute på vägarna, vilket är bra både för omgivningen och för dig.

Upp till

400 km

räckvidd med enbart eldrift (WLTP)

Upp till

400 kW

Effekt

 

1h 40 min

laddningstid*


* motsvarar 20–80 % fulladdning vid användning av DC-snabbladdstation med matarspänning 400 V, ström minst 300 A.

Upptäck nya eActros

Räckvidd

eActros kommer i två varianter, en med tre batterier och en med fyra. Varje litiumbatteri har en kapacitet på cirka 112 kWh, vilket betyder att den totala batterikapaciteten blir cirka 336 respektive 448 kWh. Detta gör det möjligt att köra sträckor på upp till 300 respektive 400 km.

Med sin mycket goda uthållighet är eActros som gjort för tung distributionstrafik i stadsmiljö.

Laddning

eActros laddningssystem har standardiserats för att göra laddningsprocessen så intuitivt som möjligt: Lägg i parkeringsbromsen, anslut CCS-Combo-2-kontakten till fordonets laddningshylsa (som låser sig automatiskt) och laddningen kan redan börja!

Med en laddningseffekt på 160kw kan du på lite mer än en timme gå från 20 till 80% med tre batterier. Med fyra batterier blir tiden omkring en halvannan timme. Laddningstiden påverkas bland annat av yttertemperatur, fordonets temperatur, batteriernas laddningsnivå och laddningsstationens laddningseffekt.

Körhjälpssystem för höjning av säkerheten

Självklart kommer eActros med Mercedes-Benz Trucks beprövade körhjälpssystem. Systemen stödjer i synnerhet föraren vid körning i stadsmiljö med allt från assistenter för stabilitetsreglering, filhållning, uppmärksamhet och svängning via Active Brake Assist 5 och däcktryckskontroll till krängningsregleringsassistenter.

För att göra arbetet i tung distributionstrafik säkrare är dessutom förarhytten utrustad med ett nytt brandlarm och larmsystem som i god tid varnar föraren vid en nödsituation.

Nya kör- och arbetsprestanda

Mercedes-Benz' specifika eAchse med två motorer med en kontinuerlig effekt på 330 kW och en toppeffekt på 400 kW gör accelerationen både ögonblicklig och kraftfull. Denna imponerande körupplevelse stöds av en växellåda med två växlar och en låg tyngdpunkt.

Tack vare Multimedia Cockpits, MirroCam, en mycket låg bullernivå i förarhytten och mindre vibrationer, då det inte finns någon motor under, blir körningen och arbetet med en eActros så avspänt och stressfritt som möjligt.

Mercedes-Benz Actros redo för leverans

Våra säljare