71 lastbilar i lager

Mercedes-Benz Actros 5

Framtidens lastbil - nu är den här!

Redo att sätta en ny standard

En lastbil som redan idag gör det andra fortfarande bara pratar om. Nya Actros lever upp till de ständigt ökande kraven inom tung distributionstrafik bättre än någonsin. Med högre effektivitet, med unik komfort, och föredömlig tillförlitlighet.

En självkörande lastbil

Nya Mercedes-Benz Actros är fullmatad med smart teknik som gör din resa säkrare. Bland annat kan du här njuta av systemet Active Drive assist och mirrorcams. Active drive assist hjälper till att styra bilen och se till att du håller dig mellan strecken i vägen. Mirrorcams ersätter de traditionella backspeglarna och du har kameror istället.

Lastbilspodden har provkört nya Actros 5 med alla smarta funktioner, vad de tyckte? Det kan du se i klippet bredvid.

Framtidens lastbil

Nu kommer nya generationen Mercedes-Benz Actros. Med MirrorCam som gör att du slipper vara rädd för att köra sönder speglarna i skogen. Multimedia Cockpit som ger dig en helt ny instrumentering av en typ som du aldrig förr sett i en lastbil. Och säkerhetssystem och smarta funktioner som ger dig en helt ny körupplevelse.

Andra pratar. Vi gör det.

Upptäck nya Actros

Actros 5 - redo att omdefiniera standard

Actros 5 är en lastbil som redan idag gör det andra fortfarande bara pratar om. Nya Actros lever upp till de ständigt ökade kraven inom fjärrtrafik och tung distributionstrafik bättre än någonsin förr, med högre effektivitet, unik komfort och föredömlig tillförlitlighet.

Interiördesign och exteriör

Såväl under körning som i pauser: Interiören i nya Actros visar hur motivationen inför det ansträngande jobbet i fjärrtrafik och tung distributions­trafik kan bli ännu starkare. Med sina förarhytter har nya Actros ett alternativ för praktiskt taget alla behov inom fjärrtrafik och tung distributions­trafik. Den perfekta kombinationen av design och praktiska funktioner framhävs också av den markanta exteriören.

Predictive Powertrain Control

Med Predictive Powertrain Control som nu ingår som standard kan du köra ännu mer ekonomiskt, både på motorvägar och på landsvägar. Systemet integrerar ett körsätt som är anpassat till topografin i växlingsautomatiken, vilket i kombination med den exakt anpassade växlingsstrategin möjliggör bränslebesparingar på upp till 5 %. De nya, utökade funktionerna hos den GPS-styrda farthållaren Predictive Powertrain Control gör att fördelarna med systemet nu också kan utnyttjas på landsväg. Förutom ett satellitbaserat positionsbestämningssystem använder Predictive Powertrain Control även exakta kartor i 3D.

Active Brake Assist 5

Den femte generationen av detta system hjälper föraren genom att under optimala förutsättningar inom systemets begränsningar utföra en full inbromsning om det registrerar stillastående eller rörliga föremål och en delinbromsning eller full inbromsning om fotgängare i rörelse registreras. Därigenom kan olyckor i bästa fall förebyggas helt, eller så kan systemet minska svårighetsgraden hos en eventuell olycka.

Active Drive Assist

Det nya förarassistanssystemet höjer komforten och avlastar föraren, ökar säkerheten och minskar risken för att bli påkörd bakifrån. För detta kopplar systemet samman funktioner från individuella system på ett unikt sätt och möjliggör på så sätt redan idag delautomatisk körning. Som komplettering till avståndshållarassistenten med stop-and-go-funktion kan Active Drive Assist hålla det inställda avståndet till framförvarande fordon genom att självständigt bromsa och accelerera. För detta utnyttjar systemet förutom Predictive Powertrain Control och Predictive Powertrain Control interurban även den vidareutvecklade radar- och kameratekniken i nya Active Brake Assist 5 samt avståndshållarassistenten. Körfältsassistenten och den elektriska servotwin-styrningen ansvarar för aktiv positionsförändring av lastbilen i sidled i körfältet.

MirrorCam

I stället för vanliga backspeglar är nya Actros utrustad med innovativa, aerodynamiskt sofistikerade backspegelkameran. Detta sparar upp till 1,3 % mer bränsle och ger optimal sikt bakåt samt i området vid A-stolpen. Backspegelkameran bidrar även till ökad säkerhet vid rangering, svängning och filbyte genom att låta kamerabilden svänga med. Kamerasystemet består av två högupplösta, fällbara kameror som är monterade i den övre takramen. Bilderna visas på två 15,2'' resp. 38,6 cm stora färgskärmar i området vid A-stolpen. För bättre översikt över bakomvarande trafik när föraren byter körfält eller svänger får föraren hjälp av färgade stöd- och distanslinjer på respektive skärm så fort föraren aktiverar fordonets blinker vid hastigheter högre än 30 kilometer i timmen. Visning av varningsmeddelanden vid större knäckvinklar under rangering ger ytterligare stöd.

Mercedes-Benz Actros redo för leverans

Våra säljare